Шупет: котката муза

Шупет: котката муза

Шупет: модел, инфлуенсър, муза и котка на Карл Лагерфелд със собствен обслужващ персонал и банкова сметка.

Шупет е родена на 15 август 2011 г. Лагерфелд е казал, че очите й са като звездни сапфири: „сини, сини, сини“. Първоначално тя е принадлежала на френския модел и приятел на Лагерфелд - Баптист Джабикони - той получил 10-седмичното коте като подарък за рожден ден от приятели, които знаели, че той харесва тази порода котки Бирмани. Той я кръстил „Choupette“, което на френски се използва, като синоним на сладко момиченце.

За Коледните празници през 2011г. г-н Джабикони е пътувал и помолил Лагерфелд да гледа Шупет, докато го няма. Отначало Лагерфелд се е колебаел да приеме заради космите, но накрая се съгласил. Като дошло време Джабикони да прибере Шупет обратно у дома Лагерфелд е отказал да я върне. Джабикони видял, че котката му много радвала дизайнера и решил да му я остави.

Скоро след това Шупет започнала да се появява на снимки в списания, да валят предложения за партньорство с различни марки и да се използва нейният образ в колекциите на Лагерфелд. Шупет се превърна в муза не само на Лагерфелд, но на цялата модна индустрия. Котката има собствен шеф-готвач, две гледачки, охрана и личен ветеринар.

Шупет има и два Инстаграм профила, където може да я последвате и да следите ежедневието на една необикновена котка: @choupettesdiary и @choupetteofficiel.

< Назад към всички статии
© 2020 Collective. Всички права запазени. Онлайн магазин от Stenik