Цветовете на лято 2020

Цветовете на лято 2020

Прогнозите за цветови тенденции на модната индустрия всеки сезон са публикувани от Институтa за цветовете Pantone. Докладът за модните тенденции в цветовете на Pantone е очакван всяка година за определянето на най-важните тенденции, като цветът на годината и цветовата палитра за всеки сезон. За пролетно-летния сезон 2020 Pantone представя основните 12 цвята, както и 4 класически неутрала, които наблюдаваме в колекциите на модните дизайнери.

Според експертите на Pantone, цветовете този сезон изразяват желанието ни за познатото. Топла и достъпна палитра от цветове, която предава усещане за лекота. В същото време, в тази ера на персонализация и себеизразяване, тази палитра от потвърдени фаворити използва познатото, за да направи някои неочаквани комбинации, подчертавайки елементи на хумор, модерност и игривост.

„Съчетавайки нашето желание за стабилност, креативност и по-спонтанни дизайнерски подходи, цветовата палитра за пролет-лято 2020 смесва наследство и традиция с цветна младежка актуализация, която създава силни многоцветни комбинации, както и енергизиращи и оптимистични съчетания”, споделя Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Института за цветове Pantone. Цветните фаворити, съчетани със сезонни основни нюанси, се комбинират заедно, за да създадат палитра от съвременни цветни класики:

С естествена изтънченост, основните неутрални нюанси на този сезон се превръщат в уникални цветови изявления или като основа за игриви цветни контрасти:

*Снимки: Pantone Color Institute

< Назад към всички статии
© 2020 Collective. Всички права запазени. Онлайн магазин от Stenik