Без Met Gala тази година

Без Met Gala тази година

Вече е официално: Няма да има Met Gala през 2020 г. Музея на изкуствата Метрополитън (The Metropolitan Museum of Art) в Ню Йорк затворен от средата на март обяви, че Met Gala е отменен за 2020 г. „поради глобалната здравна криза“.

Met Gala, често наричано нюйоркското събитие на годината, е културно събитие, което се провежда от 1948 г. по традиция в първия понеделник на месец май. Събитието е основен източник на годишното финансиране за изложби, публикации, придобивания и средства за Института по костюми към музея на изкуствата Метрополитън. Met Gala отбелязва откриването на годишната модна изложбна на музея, като цялата вечер е посветена на темата на изложбата. Гостите на Met Gala включват знаменитости, като дизайнери, манекени, музиканти и актьори. Всеки моден дизайнер е придружен от негова муза облечена с негово сътворение. Тоалетът им винаги е съобразен с темата на изложбата и често мотото е: колкото по-ексентрично, толкова по-добре. Един известен пример за това е Lady Gaga, която е сменила тоалета си четири пъти, докато е вървяла по червения килим на миналогодишното издание.

Четирите тоалета на Лейди Гага на Met Gala 2019

Поради отмяната на Met Gala тази година, множенство известни личности качиха в социалните мрежи снимки на участието им от предишни години или снимки от тоалетите, които е трябвало да носят тази година.

Джулия Робъртс с роклята си за Met Gala 2020, снимана в банята си:

Аманда Сайфред с роклята си за Met Gala 2020:

От известно време се носят слухове, че музеят планира изложбата за 2022 г. да бъде посветена на Карл Лагерфелд. Тази информация още не е потвърдена, но вече цялата модна индустрия се надява това да стане факт. Мнозина вече си представят Met Gala, на който всички гости са облечени като легендарния дизайнер с вталени черни костюми, бели ризи, слънчеви очила и коса вързана на опашка.

Карл Лагерфелд с Блейк Лайвли на Met Gala 2011:

Ако искате да научите повече за Met Gala, препоръчваме един интересен документален филм, който разкрива цялата организация на събитието зад кулисите: "Първият понеделник на май" ("The First Monday in May").

*Снимки: The Wrap / @juliaroberts / @mingey / Vogue

< Назад към всички статии
© 2020 Collective. Всички права запазени. Онлайн магазин от Stenik